Terugbetalings- en retourbeleid

VERZEND JE RETOUR NIET VOORDAT JE EERST CONTACT MET ONS OPNEEMT

Stuur een e-mail naar support@hugesupplements.com OF maak een ticket aan via de website om onze ondersteuning te bereiken.

1. RETOURBELEID

Onze polis duurt 14 dagen. Als er 14 dagen zijn verstreken sinds de datum van uw aankoop, kunnen we je helaas geen terugbetaling of omruiling aanbieden.

Om in aanmerking te komen voor retournering moet het artikel ongebruikt zijn en in dezelfde staat verkeren als waarin je het hebt ontvangen. Wij accepteren GEEN retourzendingen op geopende producten.

Het moet in de originele verpakking zitten. Kleding moet ongedragen, ongewassen, voorzien van label(s) en in nieuwe staat zijn.

Om jouw retourzending af te ronden, hebben wij een ontvangstbewijs of aankoopbewijs en een bestelnummer nodig. 

2. TERUGBETALINGEN (INDIEN VAN TOEPASSING)

Zodra jouw retourzending is ontvangen en geïnspecteerd, sturen wij je een e-mail dat we het geretourneerde artikel hebben ontvangen. Wij zullen je ook op de hoogte stellen van de goedkeuring of afwijzing van jouw terugbetaling.

Als het wordt goedgekeurd, wordt de terugbetaling verwerkt. Er wordt automatisch een tegoed op jouw account toegepast, of er wordt binnen 5-7 werkdagen een terugbetaling uitgevoerd via de oorspronkelijke betaalmethode.

3. LAATSTE OF ONTBREKENDE TERUGBETALINGEN (INDIEN VAN TOEPASSING)

Als je nog geen terugbetaling hebt ontvangen, controleer dan eerst je bankrekening opnieuw.

Neem dan contact op met je creditcardmaatschappij. Het kan enige tijd duren voordat jouw terugbetaling officieel wordt geboekt.

Neem vervolgens contact op met je bank. Er is vaak enige verwerkingstijd voordat een terugbetaling wordt geboekt.

Als je dit allemaal hebt gedaan en de terugbetaling nog steeds niet hebt ontvangen, kun je ons voor ondersteuning bereiken op support@hugesupplements.com.

4. INTERNATIONALE RETOUREN

Wij kunnen niet verantwoordelijk zijn voor eventuele douanebeperkingen, tarieven of andere regelgeving die van toepassing kan zijn in landen buiten de Verenigde Staten.

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om te controleren of jouw land de verzending toestaat van de producten die je hebt besteld (of wilt bestellen).

Eventuele heffingen of belastingen die van toepassing kunnen zijn op jouw bestelling zijn jouw verantwoordelijkheid.

Als jouw bestelling om welke reden dan ook door de douane in beslag wordt genomen, geven wij geen restitutie, tenzij alle producten in de originele staat aan ons worden geretourneerd volgens het retourbeleid.

5. SCHADE & UITWISSELINGEN (INDIEN VAN TOEPASSING)

Wij vervangen artikelen alleen als deze defect of beschadigd zijn. Als je het wilt ruilen voor hetzelfde artikel, kun je ons bereiken voor ondersteuning.

6. FRAUDE EN TERUGBETALINGEN

Wij nemen fraude en terugboekingen zeer serieus. Afhankelijk van de ernst zal dit ernstige gevolgen hebben, variërend van het uitschakelen van koopkracht, betrokkenheid van wetshandhavingsinstanties en juridische stappen.

7. VERZENDING

Producten moeten in de originele verpakking worden geretourneerd naar het volgende adres:

Huge Supplements / RETOURNEREN

Dorpstraat 82, 4451AC, Heinkenszand

Nederland

Afhankelijk van de retourreden ben je verantwoordelijk voor het betalen van de verzendkosten voor het retourneren van jouw artikel.

Verzendkosten worden niet gerestitueerd. Als je een terugbetaling ontvangt, worden de kosten voor de retourzending van uw terugbetaling afgetrokken.

Afhankelijk van waar je woont, kan de tijd die nodig is voordat het geruilde product je bereikt, variëren.